Maarten Brand presenteert het Grote Stageboek

13/09/18

Maarten Brand, projectleider van Haarlems lokaalste stagebureau ‘Connectie’ heeft het allereerste managementboek over stagebegeleiding geschreven; Het Grote Stageboek voor Werkgevers.

Het boek is gepresenteerd tijdens een goed bezochte bijeenkomst op de Startup Campus van Hogeschool Inholland. En wat blijkt: Het boek lijkt een snaar te raken.

Bedrijf is de kandidaat

Maarten verteld: “Veel bedrijven zien de arbeidsmarkt veranderen. In veel sectoren is de student degene die iets te kiezen heeft. Wij zien dit bij het stagebureau dagelijks als wij de vele  stageplekken in Haarlem en omgeving onder de aandacht brengen. Er zijn steeds meer stagevacatures terwijl het aantal studenten niet toeneemt. Soms zelfs afneemt. Schaarste dus!

Het bedrijf is de kandidaat geworden.

We zien ook dat studenten  zich bewust zijn van deze ontwikkeling, dus steeds selectiever worden waar het om stageplekken gaat.

Verbazingwekkend genoeg bleek nog geen boek te zijn dat bedrijven helpt over dit onderwerp. Er is van alles geschreven, een echt handzaam handboek voor bedrijven ontbrak. Dit terwijl bedrijven staan te springen om jong talent. Daarom heb ik besloten om het zelf te schrijven.”

Dit slaat aan!

De eerste reacties op het boek zijn positief, want wat je iemand leert tijdens de stage is niet zo ingewikkeld. Hoe je dit op een slimme en effectieve manier doet is heel wat anders.

Tegelijkertijd schreven de Financiele Telegraaf en het Haarlems Dagblad over het onderwerp. En gisterochtend stond ineens RTL4 op de stoep voor een item over stages op ons kantoor aan de Waarderweg.

Landelijke aandacht dus!

Tijdens de feestelijke lancering spraken deskundigen van onderzoeksbureau Youngworks, leerbedrijf van het jaar Kennemer Duin Campings en de Hogescholen Inholland en Hogeschool van Amsterdam over het belang van de stage. Tijdens de discussie en bij de borrel na afloop waren alle aanwezigen het erover eens dat er eigenlijk te weinig tijd was om alles te bespreken. Er is een hoop te doen. En zoals een werkgever het zei:

‘eindelijk een instrument dat mij helder en concreet helpt met het inrichten van mijn hele bedrijf op stages’

 

 

Andere berichten

Stagebureau maakt een tussenstop.

24/09/18

Stagebureau op RTL 4

14/09/18
Ik ga akkoord met de privacyverklaring